Διηγήματα

Σφάλμα. Ο περιηγητής σας θα έπρεπε να δείχνει περιεχόμενο flash. Για να το δείτε παρακαλούμε εγκαταστείστε / ενεργοποιήστε το flash player.

Get Adobe Flash player

1 Διηγήματα - Εισαγωγικά σχόλια 2 Μια διαφορετική καταιγίδα 3 Γεύση αγριοκέρασου 4 Νεκρή αλήθεια 5 Φοίβος 6 Το χρώμα μιας δύσης

Δημιουργία ιστοσελίδων

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Εισαγωγικά σχόλια

Όλα τα διηγήματα γράφτηκαν πριν το 1999. Λίγα σχόλια για το καθένα...

 

Μια διαφορετική καταιγίδα

κόκκινα σύννεφα

Το "Μια διαφορετική καταιγίδα" είναι το αγαπημένο μου και αυτό που μ' αντιπροσωπεύει περισσότερο. Είναι λίγο δυσνόητο το τι θέλει να πει ο ποιητής... Το έγραψα στα δεκαεννιά και πλέον υπάρχουν φάσεις στις οποίες ούτε εγώ το καταλαβαίνω.
Αναρωτιέμαι μήπως πνίγηκα σαν τους συντρόφους μου τελικά...

Γεύση αγριοκέρασου

χορτάρι

Το "Γεύση αγριοκέρασου" γράφτηκε μ' αφορμή μια έντονη συζήτηση μ' έναν φίλο. Υποστήριζε ότι κάθε μεταφυσικός προσανατολισμός είναι μια άμυνα του ψυχισμού απέναντι τον πόνο της ζωής και τον φόβο του θανάτου: Για να τα αντέξει ο άνθρωπος «αποφασίζει» ότι τα «εγκόσμια» είναι μάταια και φαντασιώνει έναν «ανώτερο» κόσμο στον οποίο αυθυποβάλλεται ότι βρίσκει νόημα. Έτσι, υποστήριζε πως, από τη φύση της αφετηρίας της, δεν μπορεί να υπάρξει μεταφυσική που καταφάσκει τη ζωή.

Νεκρή Αλήθεια

ακροθαλλασιά

"Νεκρή Αλήθεια". Χμμ... Ας αναφέρω μόνο το σχόλιο ενός φίλου: "Άλλο νόημα δίνει κανείς τον τίτλο αρχικά, αλλο στη μέση του κειμένου, και άλλο, αφού τελειώσει την ανάγνωση".

Φοίβος

νύχτα με φεγγάρι

"Φοίβος". Νομίζεις πως ξέρεις να αγαπάς; Για ξανασκέψου το λίγο... (Το ερώτημα ισχύει και για μένα, φυσικά).

Το χρώμα μιας δύσης

βροχή στο Παρίσι

"Το χρώμα μιας δύσης"... Αρκετοί άνθρωποι κατάλαβαν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ήθελα να πω. Αυτό το εντυπωσιακό, για μένα, γεγονός ήταν ένα μάθημα για να συνειδητοποιήσω καλύτερα τα όρια της ανθρώπινης φύσης...